Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-04@09:36:00 GMT

سس‌های کنجدی، سس‌های کم کالری

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۰۳۸۵۲

سس‌های کنجدی، سس‌های کم کالری

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

داستان‌های زیادی در رابطه با تاریخچه سس مایونز و اولین نفری که آن را ابداع کرده، وجود دارد. یکی از پرتکرارترین و قابل استنادترین آنها ماجرای آشپز فرانسوی دوک ریچلیو است. داستان از این قرار است که پس از شکست دادن بریتانیا توسط دوک در بندر «ماهون»، آشپز ضیافتی را به همین مناسبت ترتیب داده و ترکیبی از تخم مرغ و روغن زیتون تهیه می‌کند که به افتخار پیروزی دوک آن را  Mahonnaise””  می‌خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

     به‌مرور زمان، ترکیباتی به مایونز افزوده یا از آن کم شد و طرفداران زیادی را در سراسر دنیا به دست آورد. تاجاییکه امروز خوردن خیلی از غذاهای سرخ‌شده، سالادها یا ساندویچ‌ها، بدون سس برایمان دلپذیر نیست. روغن‌های گیاهی خوراکی، تخم‌مرغ، نشاسته یا آرد گندم و انواع مختلفی از ادویه‌ها، ترکیبات اصلی تشکیل‌دهنده انواع متفاوت سس‌ها به شمار می‌آیند.  به‌طورکلی براساس میزان چربی به‌کاررفته در سس‌ها آن‌ها را به انواع معمولی، چربی کاهش‌یافته، کم‌چرب و بدون چربی تقسیم‌بندی می‌کنند اما به دلیل داشتن کالری بالا، افراد ترجیح می‌دهند تا  لیموترش، نارنج و ترکیباتی ازاین‌دست را جایگزین کنند که البته انتخاب خوب و سالمی است؛ اما شرکت عقاب اخیراً با انجام آزمایشات مختلف و جایگزین کردن ترکیبات متفاوت، سس کنجد را در دو طعم ساده و چیلی ابداع و به بازار عرضه کرده است.

مهم‌ترین مواد اولیه مورداستفاده در تولید سس کنجد، ارده یا همان کنجد آسیاب شده، سرکه سفید و ادویه است که در مقایسه با سس‌های دیگر دارای مزایای متعددی می‌باشد:

روغن موجود در این فرآورده صرفاً از دانه کنجد بوده و فاقد هر نوع روغن دیگری است. مقدار روغن استفاده‌شده در این فرآورده نیز نسبت به نمونه‌های مشابه بسیار کمتر و حدود ۲۰-۱۸% است به نحوی که به عنوان سس کم چرب و کم کالری محسوب می گردد. این سس فاقد تخم‌مرغ است؛ از این رو برای افراد حساس به تخم‌مرغ یا افرادی با کلسترول بالا انتخاب مناسبی است.

      با توجه به این مطالب، می توان سس کنجد را به عنوان یک سس سالم با خیال راحت مصرف نمود و از آن در رژیم غذایی به‌عنوان چاشنی همراه با انواع غذاهای سرخ‌کردنی و سوخاری، غذاهای گریل، کباب‌ها، ماهی، میگو سوخاری، سالادها و غذاهایی ازاین‌دست استفاده کرد؛ اما جدیدترین محصول عقاب سس کنجد چیلی است. ترکیب سس کنجد با فلفل قرمز علاوه بر داشتن طعم استثنائی برای علاقه‌مندان طعم تند، دربرگیرنده خواص اعجاب‌انگیز فلفل است. ماده مؤثره فلفل قرمز، کاپسایسین(capsaicin) علاوه بر داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی در بالا بردن میزان متابولیک تا حدی مؤثر است. فلفل قرمز و به‌طورکلی خانواده فلفل‌ها دارای مقدار زیادی ویتامین C هستند؛ بنابراین در صورت عدم حساسیت، فلفل قرمز ازجمله مواد غذایی است که باید در رژیم غذایی گنجانده شود.

ما در مجموعه عقاب می‌کوشیم تا با در نظر گرفتن سلیقه و نیاز مخاطبان خود، محصولاتی سالم و خوشمزه تولید و عرضه کنیم. با این امید که شاهد حذف مواد غذایی ناسالم و جایگزین شدن خوراکی‌هایی سالم و تازه در برنامه روزانه و سبد غذایی خانوار ایرانی باشیم و از این طریق نقشی در کاهش بیماری‌ها داشته‌ باشیم.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟

ایتنا - چه در حال وزن کم کردن به کمک داروهای جدید باشید، چه برای لاغری سراغ جراحی رفته‌اید یا اینکه برای کاهش وزن، کالری مصرفی را کاهش و ورزش روزانه را افزایش داده‌ باشید، حتما مقطعی را تجربه کرده‌اید که عدد روی ترازو هیچ تغییری نمی‌کند و پایین نمی‌آید و به مانع سخت «وزن ثابت» برخورد می‌کنید.
در پژوهشی جدید، کوین هال، محقق موسسه ملی بهداشت که در اندازه‌گیری سوخت‌وساز و تغییر وزن تخصص دارد، به این موضوع پرداخت که روند کاهش وزن، با توجه به روشی که افراد انتخاب می‌کند، چه موقع متوقف می‌شود و وزن ثابت می‌ماند.

او با استفاده از داده‌های حاصل از کارآزمایی‌های بالینی باکیفیت درباره روش‌های مختلف کاهش وزن، برای تجزیه و تحلیل رفتار وزنی افراد در طول کاهش وزن مدل‌های ریاضی تهیه کرد تا متوجه شود که چرا روند کاهش وزن ثابت می‌ماند و بدون تغییر می‌شود.

به گزارش سی‌ا‌ن‌ان این گزارش روز دوشنبه در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد.

او به این نتیجه رسید یکی از دلایل تاثیر بیشتر جراحی معده و همچنین مصرف دارو‌هایی مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» بر کاهش وزن این است که در این روش‌ها زمان فرارسیدن نقطه ثابت ماندن وزن دو برابر می‌شود و آن‌ها در مقایسه با افرادی که کالری مصرفی‌شان را کاهش می‌دهند، مدت زمان طولانی‌تری وزن کم می‌کنند.

بدن با حفظ تعادل بین کالری‌‌های دریافتی و کالری‌ که می‌سوزانیم، وزن را تنظیم کند. هنگامی که کالری می‌سوزانید یا دریافت کالری را کاهش می‌دهید، بدن استفاده از ذخایر انرژی (کالری) را شروع می‌کند و اشتها فرمان می‌دهد که بیشترغذا بخوریم. 

طبق تحقیق هال، هرچه فرد بیشتر وزن از دست بدهد، اشتها قوی‌تر می‌شود، تا جایی که گاه این چنان زیاد می‌شود که ممکن است تمام تلاش‌هایی که برای کاهش وزن انجام داده‌اند، ناکام بماند یا به‌کل از بین برود.

این سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) برای اجداد شکارچی‌ ما ارزشمند بود اما برای انسان امروزی که به‌راحتی به غذاهای فوق‌فراوری‌شده با کالری زیاد دسترسی دارد، چیز خوبی نیست.

 

هال با استفاده از محدود‌کردن کالری به‌تنهایی، کاهش وزن مشاهده‌شده در «مطالعه کالری» را مدلسازی کرد. برای این کار، ۲۳۸ بزرگسال به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه باید کالری مصرفی‌اش را به مدت دو سال ۲۵ درصد کم می‌کرد و یک گروه به غذا خوردن معمولش ادامه می‌داد. این مطالعه با حمایت سازمان ملی بهداشت و سلامت بریتانیا از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ انجام شد.

طبق این تحقیق، گروه بزرگسالانی که کالری مصرفی را کاهش داده بودند، حدود هفت کیلو وزن کم کردند و گروهی که به روال همیشگی غذا خوردند، حدود یک کیلو‌ وزن اضافه کردند. با وجود آنکه افراد شرکت‌کننده تلاششان را دو سال ادامه دادند، کاهش وزن‌ این افراد تقریبا پس از ۱۲ ماه ثابت شد، زیرا اشتهای آنان برای مقابله با آن افزایش یافت.

دکتر کریستوفر از مرکز تحقیقاتی استنفورد، در توجیه این سطح ثابت وزن می‌‌گوید، کاهش کالری دریافتی ابتدا به کاهش وزن کمک می‌کند، اما سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) بدن در ادامه مانع کاهش وزن می‌شود، زیرا بدن به آن واکنش نشان می‌دهد و از نظر سوخت‌وساز کارآمدتر می‌شود. بر همین اساس همان میزان کالری کاهش‌یافته هم دیگر به کم‌ کردن وزن کمکی نمی‌کند و وزن همچنان در همان نقطه ثابت می‌ماند.

هال می‌‌گوید این مطالعه نشان می‌دهد که داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی یا مداخلاتی مانند جراحی کاهش وزن زمان رسیدن به «وزن ثابت» را طولانی‌تر کنند، اما نمی‌توانند به طور کامل مانع آن شوند و آن‌ها نیز با از دست دادن وزن بیشتر، با افزایش اشتها مواجه خواهند شد.

هال توصیه می‌کند هر روشی را که انتخاب می‌کنید باید بدانید که پایدار ماندن بر آن برای حفظ روند کاهش وزن ضروری است. بنابراین از خود بپرسید آیا می‌توانید آن را به مدت طولانی ادامه دهید یا خیر.

به گفته او، افرادی که در مسیر لاغر‌شدن به «وزن ثابت» می‌رسند، می‌توانند با بیشتر کم کردن کالری مصرفی یا اضافه‌ کردن ورزش از این مرحله بگذرند، اما باید بدانند که این روند تا آخر عمر باید ادامه داشته باشد و نوعی تغییر سبک زندگی به شمار می‌رود. در غیر این‌ صورت، فایده چندانی نخواهد داشت.  

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • (ویدیو) طرز تهیه کرپ سیب‌زمینی سوخاری؛ یک غذای متفاوت و ساده
  • (ویدیو) طرز تهیه مرغ کنتاکی رستورانی به روش کی اف سی
  • با سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا شوید
  • کدام فلفل‌ها از همه تندتر هستند؟
  • طرز تهیه مرغ کنتاکی رستورانی به روش کی اف سی (فیلم)